Selecteer een pagina

Maaike Wijnands is het brein achter oeHoe. Met visuele slagkracht en een sterk gevoel voor het analyseren van complexe vraagstukken staat ze de wereld van infographics en illustratie. Voor museum Naturalis in Leiden – maar ook voor juridische of andere zakelijke opdrachtgevers – verbeeldt ze thema’s op een heldere, aantrekkelijke manier. Haar illustraties kunnen uitermate gedetailleerd en exact van aard zijn, maar net zo goed speels en losjes.

Maaike studeerde Visuele Communicatie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en startte daarna haar ontwerpbureau KAOS. Dit kreeg een vervolg in 1994 met de oprichting van het communicatieadviesbureau De Rotterdamsche Communicatie Compagnie. Samen met een zakenpartner én 14 medewerkers in verschillende disciplines bestormde ze de communicatiewereld.

Maaike heeft als art director aan de wieg gestaan van toonaangevende transformaties binnen de communicatiestructuur van organisaties, zowel in de publieke als private sector. De ontwikkeling van huisstijlen, het bedenken van fraaie concepten, het bewaken van de effectiviteit van langlopende communicatieprojecten – Maaike heeft het, vooral binnen de Rijksoverheid, vele jaren vol overtuiging uitgevoerd.

En toen was daar de liefde voor infographics. Sinds 2008 heeft ze daarvan haar specialiteit gemaakt, wat in 2010 leidde tot een nominatie voor de beste (dynamische) infographic van Nederland.
 
 
Welkom bij oeHoe.