Selecteer een pagina

Maaike Wijnands is het brein achter oeHoe. Met visuele slagkracht en een sterk gevoel voor het analyseren van complexe vraagstukken staat ze in de wereld van infographics en illustratie. Voor juridische en andere zakelijke opdrachtgevers, maar vooral voor opdrachtgevers uit de zorgsector – verbeeldt ze thema’s op een heldere, aantrekkelijke manier. Haar illustraties kunnen uitermate gedetailleerd en exact van aard zijn, maar net zo goed speels en losjes.

Maaike studeerde Visuele Communicatie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en startte daarna haar ontwerpbureau KAOS. Dit kreeg een vervolg in 1994 met de oprichting van het communicatieadviesbureau De Rotterdamsche Communicatie Compagnie. Samen met een zakenpartner én 14 medewerkers in verschillende disciplines bestormde ze de communicatiewereld.

Maaike heeft als art director aan de wieg gestaan van toon-aangevende transformaties binnen de communicatiestructuur van organisaties, zowel in de publieke als private sector. De ontwikkeling van huisstijlen, het bedenken van fraaie concepten, het bewaken van de effectiviteit van langlopende communicatieprojecten – Maaike heeft het, vooral binnen de Rijksoverheid, vele jaren vol overtuiging uitgevoerd.

En toen was daar de liefde voor infographics. Sinds 2008 heeft ze daarvan haar specialiteit gemaakt. Dat leidde in 2010 tot een nominatie voor de beste (dynamische) infographic van Nederland voor een interactieve graphic over de werking van fotosynthese voor Naturalis Biodiversity Center. Met haar kennnis en interesse voor biologische en medische onderwerpen komen haar opdrachtgevers de laatste jaren vooral uit die sector. Zij wil een bijdrage leveren aan het begrijpelijk maken van complexe informatie voor iedereen.

Welkom bij oeHoe.

O P D R A C H T G E V E R S